ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, 22 μαθητές του τμήματος Β2 του Σχολείου μας επισκέφθηκε στις 21 Νοεμβρίου το ΚΕΦΙΑΠ. Οι υπάλληλοι του κέντρου ξενάγησαν τους μαθητές στους χώρους λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας και στην πισίνα που είναι υπό κατασκευή, για να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τις μεθόδους αποκατάστασης των προβλημάτων των πασχόντων.
Τα παιδιά άκουσαν με πολλή προσοχή τη λογοθεραπεύτρια και συμμετείχαν όλα στις ασκήσεις που ακολούθησαν. Κάθισαν σε αμαξίδια και προσπάθησαν να μαγειρέψουν σε κουζίνα ειδικά διαμορφωμένη για άτομα με κινητικά προβλήματα. Περπάτησαν με μπαστούνια και ειδικά πι, είδαν πώς λειτουργούν οι ορθοστάτες. Έπιασαν το πινέλο της ζωγραφικής με το στόμα και ζωγράφισαν με το στόμα και ζωγράφισαν. Ακόμη βάδισαν σε άγνωστο χώρο με κλειστά μάτια χωρίς αλλά και με τη βοήθεια συνοδού.
Ο σκοπός της επίσκεψής μας: να γνωρίσουν οι μαθητές την αναπηρία, την αδυναμία του ανθρώπου να επιβιώσει μόνος του έτσι ώστε να οδηγηθούν στην προσφορά βοήθειας προς τους πάσχοντες, για να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι στη ζωή αλλά έχουν στήριγμα τον συνάνθρωπο, πέτυχε σίγουρα σε μεγάλο βαθμό.