Εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Η καθιερωμένη επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε στις 17/1/19 ως 20/1/19. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η εκδρομή που περιελάμβανε ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία, όπως μαρτυρούν και τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών στις φωτογραφίες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίσκεψη, το πρώτο βράδυ, στο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όπου οι μαθητές γνώρισαν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού κόσμου. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης και στον Παρθενώνα το πρωί της δεύτερης ημέρας. Μία διαφορετική πινελιά το απόγευμα ήταν η έκθεση Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή ακόμα μια φορά με την επιστήμη και την τέχνη.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή και στη συνέχεια, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η εντυπωσιακή εικονική «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας». Το απόγευμα ακολούθησε ο περίπατος στο πάρκο του πολιτιστικού κέντρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η καταπληκτική θεατρική παράσταση που άγγιξε τρυφερές χορδές στις ψυχές όλων και η οποία αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό και εποικοδομητική συζήτηση κατά την επιστροφή. Μια στάση στις Θερμοπύλες, ως ένα μικρό φόρο τιμής, και επιστρέψαμε στην πόλη μας πιο «πλούσιοι», αφού είδαμε και βιώσαμε τόσα αυτές τις τέσσερις ημέρες.

Τέλος, μια ευχή στους μαθητές μας να έχουν κατά νου στη ζωή τους το παρακάτω επίγραμμα του Leonardo Da Vinci  και να πράττουν ανάλογα.

«Υπάρχουν τρεις τάξεις ανθρώπων: αυτοί που βλέπουν,

αυτοί που βλέπουν όταν τους δείξουν κάτι και αυτοί που δε βλέπουν τίποτα»

 

Οι συνοδοί

Μερτζιανίδου Ιωάννα

Μπίτου Μαρία

Κατεφίδου Σοφία