Σύγχρονη Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση-Οδηγίες για τους μαθητές σχετικά με την εκπαιδευτική Πλατφόρμα Webex

Οδηγίες  προς τους μαθητές,

για τη σύνδεσή τους  με την πλατφόρμα Cisco Webex για τη  Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Webex θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιείται στη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση για τα μαθήματα που θα γίνονται ζωντανά  σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο  Πρόγραμμα: ΗΜΕΡΑ-ΤΜΗΜΑ-ΩΡΑ–ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Το πρόγραμμα   θα αναρτηθεί  στην Ιστοσελίδα του σχολείου (6gym-xanth.xan.sch.gr). Παράλληλα, με email, θα σας αποσταλούν αντίστοιχα και  οι σύνδεσμοι (Link) των καθηγητών που θα παρακολουθείτε.

Θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο, ακουστικά και μικρόφωνο.

Αρχικά  και μόνο για την πρώτη φορά(π.χ. μισή ώρα πριν την πρώτη διδασκαλία) ακολουθείστε τα βήματα 1-4 για την εγκατάσταση της πλατφόρμας Webex:

  1. Αντιγράψτε το σύνδεσμο(Link) του καθηγητή από τους συνδέσμους που θα σας (ή σας έχει) αποσταλεί με email για το μάθημα -καθηγητή που θέλετε να παρακολουθήσετε. Έχει τη μορφή:

https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/onoma

  1. Ανοίξτε τον περιηγητή ιστοσελίδων που χρησιμοποιείτε (Firefox, Internet Expolorer, Chrome, κα) και επικολλήστε τον σύνδεσμο που αντιγράψατε στη Γραμμή Διευθύνσεων.
  2. Την πρώτη φορά που θα μπείτε θα χρειαστεί να εγκατασταθεί το αρχείο-εφαρμογή webex.exe.  Αποθηκεύστε το στο φάκελο που κατεβάζετε αρχεία από το διαδίκτυο. Εκτελέστε το αρχείο για να εγκατασταθεί δηλ. πατήστε Εκτέλεση.
  3. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αν θέλετε κλείστε τον περιηγητή ιστοσελίδων.

Τα παραπάνω βήματα 1-4 γίνονται μόνο την πρώτη φορά για να εγκατασταθεί η εφαρμογή.

Τώρα, κάθε φορά που θέλετε να μπείτε σε μια τηλεδιάσκεψη (ως μαθητές) δηλαδή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα:

  1. Ανοίγετε τον περιηγητή ιστοσελίδων και κάνετε αντιγραφή-επικόλληση ή Ctrl+κλικ στο https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/onoma για τον καθηγητή που θέλετε να παρακολουθήσετε.
  2. Στο παράθυρο εκκίνηση εφαρμογής πατήστε άνοιγμα συνδέσμου.
  3. Στο παράθυρο Sisco Webex Meetings πληκτρολογήστε μόνο το ονοματεπώνυμό σας (με αυτό θα εμφανιστείτε ως participant δηλ συμμετέχοντες στο μάθημα) και  πατήστε Next. Εδώ προαιρετικά μπορείτε με το κουμπί Settings να κάνετε τεστ για το αν λειτουργούν κανονικά τα ηχεία και το μικρόφωνό σας.
  4. Στο επόμενο παράθυρο πατήστε το πράσινο κουμπί Join Meeting και έχετε μπει στην αίθουσα της τηλε-εκπαίδευσης. Περιμένετε λίγο μέχρι ο Διοργανωτής (Host)-Καθηγητής να σας αποδεχτεί στο μάθημα.

Στο τέλος του μαθήματος, πατήστε το κόκκινο κουμπί Χ  και μετά Leave για αποχωρήσετε από το μάθημα.