2ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2014-2015!

6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, «Γεώργιος Βιζυηνός»

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια σας ενημερώνουμε ότι μαθητές του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ξάνθης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Καλαϊτζή Όλγα, συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην πόλη του Clermont-Ferrand της Γαλλίας στο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού της Γαλλοφωνίας κατά τον μήνα Μάρτιο.

Ο διαγωνισμός που είχε ως θέμα «Dessins  du monde» (Σκίτσα του κόσμου), απευθυνόταν σε μαθητές όλων των χωρών, που έχουν τα Γαλλικά είτε ως μητρική τους γλώσσα, είτε ως γλώσσα επικοινωνίας, είτε τα διδάσκονται ως ξένη γλώσσα. Τα παιδιά έπρεπε να δημιουργήσουν είτε αφίσα, είτε κολλάζ με σχετικό κείμενο παρουσίασης και σχολιασμού.

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τη μόλυνση του Σηκουάνα ενώ οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου παρουσίασαν τα κάστρα του Λίγηρα όπου «χτυπάει» η καρδιά της ιστορίας της Γαλλίας.

Τα έργα και των δύο σχολείων, που κρίθηκαν ισάξια, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση μεταξύ 165 έργων από διάφορες χώρες!

Τα έργα όλων των χωρών παρουσιάστηκαν σε έκθεση του Δημαρχείου της πόλης του Clermont-Ferrand την εβδομάδα του εορτασμού της Γαλλοφωνίας ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα έργα θα εκτεθούν στον Οργανισμό Τουρισμού της ίδιας πόλης. Η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκε να αποστείλει βίντεο από την έκθεση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια των Γαλλικών, κ. Όλγα Καλαϊτζή, που τους καθοδήγησε και τους ενέπνευσε!

 

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 6ου Γυμνασίου:

Αμβροσιάδου Δέσποινα, Ανταμπούφη Άννα, Γεωργακούδης Γιώργος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Κυβρακίδης Μανώλης, Παρπαλά Χαρά, Πατσή Θεοδώρα, Παυλίδου Θεοφανώ, Πλευρίδη Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα και φοιτά στην Α τάξη), Σαλή Ογλού Μουμίν, Χατζηπατέρα Αγγελική.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 4ου Γυμνασίου:

Αδαμίδου Αθανασία, Αδαμίδου Δήμητρα, Αυγετίδης Κωνσταντίνος, Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαπαντζαλή Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα), Καρακασίδου Φανή, Καραμιχάλη Γεωργία, Καραμπάση Χριστίνα, Κουρκούτα Κατερίνα, Κυριακάκη Γεωργία, Τζεβελέκης Ζαχαρίας, Τζεβελέκης Φώτης.

Η διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης

Φωτεινή Νεστορίδου ΠΕ02

 

Μπορείτε να δείτε το βραβείο μας εδώ! ΒΡΑΒΕΙΟ  …..         και το σκίτσο που βραβεύτηκε!Picture 11 - Αντίγραφο